אקומיוניטי – הינו אחד משני תאגידים שהוכרו על ידי המשרד להגנת הסביבה כ"גוף יישום מוכר" על פי חוק פסולת אלקטרונית שנכנס לתוקפו במרץ 2013. במהלך שנת 2012, כשהשר להגנת הסביבה דאז יגאל ארדן, הניח על שולחן הכנסת את החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, התשע"ב-2012, דני קוגן ביחד עם אחרים, הובילו בהצלחה מהלך לשילוב סעיף בחוק המעניק עדיפות לגופי מיחזור שיעסיקו אנשים עם צרכים מיוחדים. מדובר בצעד חריג וחסר תקדים, שבו סעיף חברתי משולב בחוק שעניניו אקולוגי טהור.
נוסח סעיף מס` 25 בחוק:
"גוף יישום מוכר יפעל לקידום הייצוג ההולם של אנשים עם מוגבלות בקרב עובדיו ובקרב המפעילים שעמם הוא מתקשר לשם קיום חובותיו לפי חוק זה בהתאם להוראות סעיף 9 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998."
בעלי המניות בתאגיד אקומיוניטי הינם העסק החברת "אקולוגיה לקהילה מוגנת" המצוייה בבעלותו המלאה של דני קוגן וכן חברת ERP שהינה חברה בינלאומית המצוייה בבעלותן של מספר יצרניות אלקטרוניקה מהמובילות בעולם ומפעילה גופים לטיפול בפסולת אלקטרונית בכ-17 מדינות ברחבי אירופה.
תאגיד אקומיוניטי מחוייב לפעול להגברת המודעות המודעות בציבור בישראל לטיפול נכון בפסולת אלקטרונית וסוללות, תוך שהוא שם דגש רב על השימוש בפסולת זו לקידום שילובם של אנשים עם צרכים מיוחדים במעגל העבודה והפיכתה של אוכלוסיה זו מנתמכת לתורמת, יצרנית ועצמאית. מנטל אקולוגי לנכס חברתי.
התאגיד הגיש למשרד להגנת הסביבה תכנית שיקומית ליישום סעיף 25 לחוק שעיקריה:
- גיוס המגזר העסקי במטרה ליישם החוק תוך מתן דגש לתפיסה חברתית ותרומה לקהילה
- שיתוף פעולה מלא עם מרכז השלטון המקומי במטרה לרתום את הרשויות המקומיות לחזון ולפעילות החברתית כחלק מאחריותם ליישום החוק ברשויות המקומיות
- גיבוש תפיסה המשלבת את מערכי החינוך, הרווחה ואיכות הסביבה ברשויות המקומיות על מנת לייצר פתרון המשלב תעסוקה של אנשים עם מוגבלויות בתחומי הרשויות
- שיתופי פעולה עם עמותות שונות וכן מוסדות המטפלים באנשים עם מוגבלויות, שימוש במתקניהם כנקודות איסוף ומתן תעסוקה לדיירי המוסדות ע"ב מיון הפסולת וגיבוש תכניות הסברה והטמעה.
