"מצטרפים לשינוי חברתי סביבתי בישראל"
העמותה שמה את מבטחה בדור הצעיר ופועלת להטמעת הערכים של קבלת האחר והגנת הסביבה באמצעות תלמידי בתי הספר – יסודי, חט"ב ותיכוניים.
העמותה יצרה מערכת הסברה ייחודית ומובילה באופן עצמאי פרוייקט הסברה נרחב על ידי רתימת קבוצות מובילות מקרב הדור הצעיר אל כלל קהילת האיזור, תחת הסיסמה "מצטרפים לשינוי חברתי-סביבתי בישראל".
התלמידים לומדים על הקשר בין הערך הסביבתי של מיחזור הפסולת האלקטרונית והערך החברתי במתן הזדמנות אמיתית לשילוב אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילה, באמצעות עבודה מכבדת ובת קיימא.
פיילוט המיזם מתקיים בהצלחה רבה, זו השנה השלישית, בקרב כלל בתי הספר במועצה האזורית מטה-שבגליל המערבי. מדובר בשיתוף פעולה מעצים ופורה בין צוותי החינוך בבתי הספר, המחלקה לאיכות הסביבה במועצת מטה-אשר ועמותת "מתלות לחירות תעסוקתית". במהלך הפעילות, הילדים מתניעים מהלך של הסברה ומודעות, אוספים פסולת אלקטרונית ופוגשים מקרוב את העובדים עם הצרכים המיוחדים. להיכרות האישית עם העובדים עם הצרכים המיוחדים השפעה מיטיבה עצומה על התלמידים התורמת להטמעת ערכי המיזם.
השנה הורחב המיזם באמצעות שיתופי פעולה עם הרשויות, מערכות החינוך ותנועות הנוער גם לערים ומועצות אזוריות נוספות כדוגמת אבן יהודה, רמלה, מועצה האזורית משגב ומנשה. העמותה משקיעה משאבים ורואה חשיבות מיוחדת בהטמעת מיזם ההסברה בקרב האוכלוסיה הערבית. פעילות בבתי הספר הערביים התקיימה השנה מועצות האזוריות משגב, מטה-אשר ומנשה, תוך מאמץ מיוחד והתאמת חומרי ההסברה לאופי התרבות ולשפה הערבית.
מבקרים אותנו:
העמותה מנהלת מערך ביקורים לקבוצות של תלמידים, חיילים, סטודנטים, אנשי חינוך ומקבלי החלטות וכן קבוצות של מבקרים מחברות ואירגונים ומשלחות מהארץ ומחו"ל. העמותה רואה בביקורים אלה אמצעי חשוב לחשיפה והיכרות קרובה, המסייע לקירוב לבבות והסרת הסטיגמות והמחיצות ביחס למקומם הראוי של אנשים עם צרכים מיוחדים בחברה, ושילובם בה בזכות ולא בחסד.
הביקורים כוללים סיור במחלקות המפעל החברתי "אקולוגיה לקהילה מוגנת", מפגש ושיחה בלתי אמצעיים עם העובדים, פעילויות משותפות שונות בהתאם לסוג הקבוצה והתכנסות בחדר הישיבות לשם צפייה בחומרי רקע לשיחה והחלפת דיעות.
לביקורים אלה השפעה בלתי רגילה ובמיוחד על הילדים והנוער. ביקורים כאלה מאפשרים מגע בלתי אמצעי עם העובדים אשר מספרים בגלוי על רגשותיהם ושאיפותיהם ועל חייהם כאנשים עם צרכים מיוחדים. בכך מתאפשרת הבנה והכלה טובה לאין שיעור של המבקרים לערכים ולמטרות אותם מבקשת העמותה לקדם.
העצמה וטיפוח:
העמותה פועלת להעצמה וטיפוח של העובדים עם הצרכים המיוחדים. אנו פועלים לשיפור סביבת העבודה ומשקיעים בעובדים בתחומי החינוך התרבות והרווחה האישית. בשנה האחרונה דואגת העמותה לקיום פעילויות מוזיקליות ואמנותיות וקיום כל החגים ברמה גבוהה ובשיתוף עם קהיליית האזור. העמותה יוזמת מפגשים בין האנשים עם הצרכים מיוחדים לבין מסגרות שונות בקהילה, על מנת לאפשר להם במה בה יוכלו להביא את עצמם לידי ביטוי. זאת במטרה להעשיר את עולמם החברתי והתרבותי ולייצר נקודות מפגש לדיאלוג והיכרות קרובה.
ישוב אינטגרלי - "מעלה יהונתן": מטרה חשובה ומרכזית אותה מובילה העמותה יחד עם קבוצת אקומיוניטי, הינה קידום הקמת ישוב מגורים אינטגרלי ובו מרכז תעשייתי אקולוגי על פי ערכי הקיימות והסובלנות והשילוב עם אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילה כדרך חיים. השאיפה שהישוב יהווה מודל לאופן שבו ניתן לבסס קיום הרמוני של האדם בסביבתו וידגיש ערכים כשיתופי פעולה, רגישות אנושית וסביבתית ומתן כבוד לאדם ולטבע באשר הם. הישוב יכלול מגורים משותפים של משפחות בהן אנשים עם צרכים מיוחדים, לצד משפחות שאינן מוגדרות ככאלה והוא יתאים את השירותים הנדרשים לצורכי הקהילה המשולבת שבו.